• Demo
  • Demo
  • Demo
  • Demo

Shadowbound

17:30 – 18:30

In 2017 komen zangeres Marie José Tiemstra en drummer Martin Koops elkaar tegen op een jamsessie. Zij, allround zangeres, gitarist en pianist, met jazzy invloeden en grote voorliefde voor akoestisch repertoire met koortjes. Hij drummer en gitarist met grote voorliefde voor metal en stevige gitaarpartijen.Grote inspiratiebron voor hem is Kingdom Come. Een groter contrast kan bijna niet. Beiden schrijven eigen nummers. Hij vraagt haar om wat nummers van hemzelf in te zingen en een samenwerking is geboren. Ze laten elkaar hun eigen stukken bewerken en schrijven het ene na het andere nummer waarin de diverse invloeden doorklinken.

Martin heeft als droom om nummers uit te brengen. Hun eerste gezamenlijke compositie ‘You dont listen’ ligt inmiddels bij een producer en ziet binnenkort het levenslicht voorzien van clip. Het duo wil ook live gaan optreden en wordt uitgebreid met drummer Aad Faasse en bassist Marc Wigman. Beiden doorgewinterde muzikanten met vooral jazz en pop achtergrond. Voeg er twee achtergrondzangeressen bij en een eigen sound is in the making wat resulteert in de band naam Shadowbound. Strakke bombastische gitaar- en drumpartijen, vette basloopjes, aansprekende teksten, mooie koortjes en de zang van MJ.

Het is tijd om nader kennis te maken dus op het DPP 2018 om 17.30 onder het motto ‘Outof the shadows’ de primeur van Shadowbound bestaande uit:

Marie José Tiemstra: zang
Martin Koops: gitaar
Aad Faasse: drums
Marc Wigman: bas
Sanne Vogel: achtergrondzang
Marjolein de Vries: achtergrondzang, percussie

We zien jullie graag dan. Get outof the shadows with us and rock this world.